Η φωτογραφία μου
Mάρμαρα Πάρου, Πάρος, Greece

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΜΥΘΟΙ & ΘΡΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ από την Α' Γυμνασίου



Η Αγία Τριάδα

  Από τους μαθητές: Νόρα Βολφ, Μαριλέτα Βιτζηλαίου , Χρήστο Γεμελιάρη, Ελένη Γεμελιάρη και Γιάννη Καρατζά . Τη ζωγραφιά επιμελήθηκε η Ελένη Κρητικού(τμήμα Α1)

    Θα σας διηγηθούμε μια ιστορία που διαδραματίστηκε πολλά χρόνια πριν, όταν η Ελλάδα ήταν ακόμη σκλαβωμένη στους Τούρκους.
     Εδώ στα  νησιά μας και ειδικά στο νησί της Πάρου, που ήταν πιο εύφορο, συχνά έκαναν επιδρομές οι πειρατές. Μια φορά κάποιο πειρατικό καράβι έφτασε στην Τρυπητή. Ένας από τους πειρατές τη νύχτα πήρε μαζί του όλα τα χρήματα κι όλο το χρυσάφι του πλοίου  που είχαν αρπάξει οι πειρατές κι έφυγε.
   Τη νύχτα έφτασε σε μια κατοικιά στην περιοχή Μάλτες. Εκεί ζούσε ένας πατέρας με την κόρη του. Αφού του πρόσφεραν φαγητό, η κόρη, χωρίς να γνωρίζει την ταυτότητα του φιλοξενούμενου,  πήγε τον πειρατή να κοιμηθεί στον αχυρώνα. Εκεί κατάλαβε ότι ο ντουρβάς που είχε ο ξένος στην πλάτη του ήταν γεμάτος  χρήματα και θησαυρούς. Τη νύχτα, πατέρας και κόρη αποφάσισαν  να σκοτώσουν τον πειρατή και να πάρουν τα χρήματα. Έτσι κι έγινε.
     Μετά από πολλά χρόνια τύψεων για την κακή πράξη που είχε κάνει ο πατέρας, αποφάσισε να πάει να εξομολογηθεί σε κάποιον κληρικό. Εκείνος για να  του απαλύνει τις τύψεις, του είπε να προσφέρει ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων για να κατασκευαστεί ένας ιερός ναός. Έτσι, λένε, ότι ξεκίνησε το χτίσιμο του ναού της Αγίας  Τριάδας στις Λεύκες και ολοκληρώθηκε μετά από  προσφορές και προσωπική εργασία πολλών ανθρώπων. Χάρη σε αυτούς, ολοκληρώθηκε το έργο και σήμερα είναι από τα πιο όμορφα αξιοθέατα του χωριού.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου